met elkaar voor elkaar en … altijd dichtbij

Vertrouwenspersoon

Alle clienten van Escape zorg & verblijf hebben recht op een onafhankelijke vertrouwenspersoon c.q. clientondersteuner.

Voor klachtafhandeling binnen de Wet kwaliteit klachten en geschillen (Wkkgz)  is Escape zorg & verblijf  aangesloten bij Klachtenportaal Zorg : www.klachtenportaalzorg.nl / info@klachtenportaalzorg.nl. Deze kent een onafhankelijke Geschillencommissie.

Voor de regio Drenthe kunnen clienten voor onafhankelijke ondersteuning  kosteloos terecht bij:

 

Met ingang van 01-01-2020 kunnen clienten voor vragen die vallen onder de nieuwe Wet Zorg & Dwang  kosteloos terecht bij:

Deze organisatie is door de zorgkantoren aangewezen als vertrouwenspersoon. Clienten kunnen hier met hun vragen of klachten omtrent onvrijwillige zorg terecht.

De vertrouwenspersoon is onafhankelijk en blijft dan ook in dienst van bovengenoemde organisaties.

Hij / zij werkt dienstverlenend en niet hulpverlenend. Dat wil zeggen dat hij / zij ondersteuning biedt waar u als client dan zelf weer mee verder kan.

Het kan zijn dat u vragen heeft over de zorg die u ontvangt, en in het verlengde daarvan, over taak en uitvoering van een mentor, bewindvoerder of behandelaar. Het kan zijn dat u  iets meer wilt weten over vergoedingen waar u recht op heeft of ondersteuningen bijv. op het gebied van vrije tijdsbesteding. Of u wilt juist uw onvrede uiten over iets specifieks, maar daarvoor niet de relatie met uw zorgverlener op het spel zetten?

In zulke situaties kan de vertrouwenspersoon  u verder helpen. Hij of zij luistert naar uw verhaal, denkt mee zonder te oordelen, geeft informatie over rechten en plichten , adviseert of bemiddelt. Bereidt samen met de client gesprekken voor en kan bijzitten als dat gewenst wordt. Net wat er in uw situatie nodig is.

Uw belang staat daarbij altijd voorop.

De vertrouwenspersoon heeft geheimhoudingsplicht en er wordt niets zonder uw toestemming met anderen besproken. Indien de vertrouwenspersoon inschat dat de client of een andere betrokkene in gevaar komt kan de zwijgplicht doorbroken worden. Hierover wordt de client dan in kennis gesteld door de vertrouwenspersoon.

Onze contactgegevens

Heeft u vragen of opmerkingen?
Wilt u specifieke informatie?
Of wilt u zich aanmelden?

U kunt gebruik maken van het contactformulier, ons een e-mailbericht sturen of bellen.
Voor meer informatie verwijzen wij u door naar onze contactpagina.